Наследство

Баба Трпана на умирање му рекла на внукот:

– Слушај внучко, јас тебе во наследство ќе ти ја оставам мојата фарма. Имам многу ниви, штали, трактор и плус 50 милиони долари.

– Леле бабо, па јас појма немав дека ти си била толку богата. А каде ти е фармата?

Бабата со последен здив прошепотила: Continue reading “Наследство”