4 situacije kada je poželjno da čovjek udari ženu

man-hitting-womanPoslednje vrijeme se dosta priča o pravima. U pitanju su prava manjina, prava djece, prava žena. Ovo poslednje na nekim prostorima mnogima stvara glavobolju: negdje ženama (doslovno), a negdje muškarcima. To su oni prostori gdje se veoma malo ili nimalo govori o nasilju nad ženama od strane (njihovih) muškaraca. Mnogi kažu kako ne postoji dobar razlog da čovjek udari ženu. Ja se s tim ne slažem. Imam sina od dva mjeseca i kako odrasta učiću ga da za to postoji najmanje četiri situacije, koje dijelim u ovom tekstu. Dakle, četiri situacije kada je dopušteno i poželjno da čovjek bude grub prema svojoj ženi. 

1. Vatra – Ako vidiš ženu koju voliš i primijetiš kako ju je uhvatila vatra, treba da istog trenutka gurneš ženu na zemlju i počneš da je kotrljaš sve dok se vatra ne ugasi.

2. Pauk – Ako tvoja princeza otkrije pauka (ili neku drugu ružnu životinju) na svom ramenu i počne da vrišti, imaš svo pravo da udariš tu osmonogu životinju svom snagom, pa makar u tom pokušaju i nju slučajno povrijedio.

3. Davljenje – Ako tokom večere ona počne da se smije na jednu od tvojih fantastičnih smiješnih priča i u tom procesu zagrcne onim što jede, te se komadić nečega možda zaglavi u grlu, imaš punu dozvolu da je lupkaš po leđima sve dok se stvari ne vrate u prvobitno, ispravno, stanje.

abusive-woman224. Voz – Nakon što ste završili sa prijatnom večerom, i tokom šetnje primijetiš kako je tvoja supruga nesvjesno skrenula na prugu kojom velikom brzinom nailazi voz …. na svaki mogući način ukloni je sa pruge, bilo da je povučeš za ruku ili da je gurneš na zemlju.

Osim prisustva pauka, vatre, davljenja ili voza, ne postoji opravdani razlozi niti situacije da muškarac tuče ženu. Pravi muškarci to ne rade. Pravi muškarci ne bi trebali da dopuste ni da drugi muškarci tuku žene. Ni obrnuto.

Izvor: Troy Dunn

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *