Rambo o smislu crkve

ramboOn je američki glumac, režiser, scenarista i filmski producent. Najpoznatiji je po svojim macho ulogama holivudskim filmovima. Najpoznatiji likovi koje je glumio su bokser Rocky Balboa i vojnik John Rambo. Franšize koja su proizašle iz ovih likova učinile su ga osloncem Holivuda. Njegov film “Rocky”, je primljen u Nacionalnom filmskom registru a njegove filmske rekvizite su smještene u Smithsonian muzeju. Izglasan je  u Hall of Fame 7. decembra 2010.

Kao dijete, redovno je vođen u crkvu, ali kako je stario i njegova karijera napredovala, on je prestao s tom praksom. Nakon nekoliko godina holivudske slave i bogatstva, on kaže: “Vratio sam svojim hrišćanskim korijenima. Nakon što je moja ćerka  rođena bolesna 1996, okrenuo sam se vjeri u Isusa. To iskustvo obraćenja me je oslobodilo od pritisaka svijeta. ”

John RamboDalje kaže: “U prošlosti, moj ego i iskušenjima slave preuzela su kontrolu u mom životu i život je izmakao kontroli. Umjesto da živim kao Rocky sa nekom osjećajem ideala, ja to nisam bio. Mislio sam da sam imao pravo na sve, ali shvatio sam da ne postoji pravo ni na ništa. Ti si ono što ostaviš iza sebe. Što više idem u crkvu i što sam više okrenut vjeri u Isusa i slušanju Njegove riječi, doživljaju vođenja u životu, osjećam kao da je pritisak pao sa  mene sada. ” On je rekao da poslednje poglavlje “Rocky” serije, “odražava moje uvjerenje da život ima smisla u slijeđenju Hrista, a ne boriti se sam … Potrebna vam je stručnost i vođstvo nekog drugog. Ne možete trenirati sami sebe: na taj način ja doživljavam hrišćanstvo i crkvu: crkva je teretana za duhovni aspekt ličnosti.”

Prepoznajete naravno njega, on je Sylvester Stallone.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *